Eethuis Selwerd (2017)
Omdat Selwerd zogezegd de wijk is met de meeste culturen in Groningen is het een van de meest wereldse plekken van de stad. Tijdens ‘Vakantie in eigen wijk’ krijgt telkens een ander land en cultuur de aandacht. Bewoners komen samen om hun buren te ontmoeten, een hapje te eten uit het land dat centraal staat en leren een andere cultuur kennen zonder dat ze ver weg hoeven. Belangrijk is daarbij wel dat er op een manier een link wordt gelegd met Selwerd.
‘Vakantie in eigen wijk’ wordt in maart en april 2018 op vrijdagmiddag georganiseerd in Wijkbedrijf Selwerd.

Samen met Raghad Alkabi van cateringbedrijf Kardenia start Periferie een Irakees-Nederlands eethuis. Er wordt een menu samengesteld met Irakees-Nederlandse fusiegerechten. Denk bijvoorbeeld aan stamppot kebab. Ook worden verschillende soorten koffie, thee en sappen geschonken. De ruimte van Periferie en Kardenia zal ook qua interieur een in-en uitheemse
mix worden.