In de proeftuin wordt geëxperimenteerd met ontwerpen die opgebouwd zijn uit onze in serie gemaakte vormen. Deze ontwerpen zijn geïnspireerd op het prefab bouwen en op de confectieborders van Mien Ruys. Prefab wordt vanaf de jaren ‘50 veelvuldig in Nederland toegepast. Bijvoorbeeld in rijtjeshuizen waar grote geprefabriceerde onderdelen op locatie in elkaar worden gezet. Mien Ruys was een Nederlandse tuinarchitect die standaard plantenborders bedacht. Ze heeft een grote invloed op hoe de Nederlandse tuinen zijn ingericht.

Voor de confectieruimte worden vormen in serie gemaakt die in elkaar passen. Deze vormen verwijzen naar de vroege prefab tijd, maar ook naar latere ontwikkelingen als nieuwe technieken en multinationaliteit. De serie vormen worden zoveel mogelijk van gerecycled materiaal gemaakt.
Er komen handleidingen met voorbeelden hoe de vormen samengevoegd kunnen worden. Men kan er bijvoorbeeld beelden, banken, fonteinen, bakken of afbakening van verdiepte tuinen van maken. Ook staat in de handleiding hoe confectieborders in de ruimte passen. De ontwerpen zijn geschikt voor (semi)openbare ruimte en tuinen. Men kan natuurlijk ook zelf op eigen inzicht vormen samenstellen.