Wijktoeristenkantoor Selwerd In 2016 is de Periferie als toeristenkantoor in de jaren ’60 wijk Selwerd begonnen met als doel de gewoonheid van de Nederlandse woonwijken een eigen culturele plaats te geven. Ook in de komende periode blijft Periferie ansichtkaarten, T-shirts en boekjes over de wijk verkopen en rondleidingen geven.

Heden en verleden
Periferie houdt van de wijk omdat het een behapbare omgeving is, waar op kleine schaal een eigen cultuur kan ontstaan. Om streekgebonden eigenheid te stimuleren in de wijk Selwerd legt Periferie een link tussen heden en verleden. Dit doen we door de oorspronkelijke stedenbouwkundige plannen te verbinden aan onderwerpen die nu actueel zijn, zoals technologische ontwikkeling en multiculturaliteit. We zetten culturele activiteiten op, waarin we kijken wat de stedenbouwkundige kwaliteiten uit het verleden waren. Die kwaliteiten geven we vervolgens een hedendaagse vertaalslag.