De Plasticwijkfabriek gaat samen met bewoners openbare bankjes maken van gerecycled plastic en beton. 

We hebben als doel wijkbewoners gezamenlijk eigenaar van de openbare ruimte te maken en het verhaal van de wijk te vertellen. Er ontstaan dan sociale verbindingen en het helpt de betrokkenheid van recycling te vergroten.

Buurtbewoners weten als geen ander hoe er in hun straat geleefd wordt en hoe de openbare ruimte beleefd wordt. Er ontstaat eigenaarschap over de openbare ruimte wanneer buren deze samen mogen vormgeven. En de onderlinge betrokkenheid versterkt als ze dit samen doen. De Plasticfabriek faciliteert bewoners hierin. Want alleen met zelf ingezameld plastic kan er een bank gemaakt worden. Bewoners zien de kleuren van het door hen zelf ingezamelde plastic weer terug in de zittingen. Daarnaast mogen bewoners ook het uiterlijk van het betonnen onderstel mede bepalen. Door dit alles ontstaat er een unieke bank en ontmoetingsplek, dat een plein of straat een eigen identiteit geeft.

De vormgeving – klassiek ontwerp in een nieuw jasje